Първата дама на Сирия Асма ал-Асад е диагностицирана с левкемия, съобщи Ройтерс ,

...
Първата дама на Сирия Асма ал-Асад е диагностицирана с левкемия, съобщи Ройтерс ,
Коментари Харесай

Съпругата на Башар Асад е с левкемия

Първата дама на Сирия Асма ал-Асад е диагностицирана с левкемия, заяви Ройтерс, базирайки се на информация на сирийското президентство във вторник.

В изказването се споделя, че 48-годишната Асма ще се подложи на специфичен протокол за лекуване, който ще изисква от нея да бъде изолирана и че вследствие на това тя ще се отдръпна от обществени задължения.

Припомняме, че през август 2019 година Асма разгласи, че се е възстановила изцяло от рак на гърдата, който съгласно нея е бил открит рано.

Откакто Сирия потъна във война през 2011 година, родента във Англия някогашна капиталова банкерка пое публичната роля на управление на благотворителни действия и срещи със фамилии на убити бойци, само че също по този начин се трансформира в обект на пренебрежение от страна на доста поддръжници на опозицията.

Тя управлява Syria Trust for Development, огромна Неправителствени организации, която работи като организация-чадър за доста от интервенциите за помощ и развиване в Сирия.

Миналата година Асма придружи брачна половинка си, президента Башар ал-Асад, на посещаване в Обединените арабски емирства, първото й известно публично пътешестване в чужбина с него от 2011 година, написа Al Arabiya.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР